+421 903 456 321    
Ivanská cesta 1920/2
821 04 Bratislava

30.09.2024

Zvýšenie DPH od nového roka: Prečo sa oplatí kúpiť auto ešte tento rok

untitled-design-8-248481-AFp02a5E.jpg

Od 1. januára nás čaká významná zmena, ktorá ovplyvní ceny áut na Slovensku – zvýšenie DPH z aktuálnych 20 % na 23 %. Pre nás v AutoGigant to znamená, že od nového roka budú autá drahšie. Ak teda plánujete kúpu jazdeného vozidla, teraz je ten správny čas konať!

Ako zvýšenie DPH ovplyvní ceny áut?

Od momentu, keď vstúpite do nášho autobazára alebo nás kontaktujete online, sme tu pre vás. Našim cieľom je, aby celý proces kúpy vozidla prebehol čo najhladšie. Naši skúsení predajcovia vás prevedú celým procesom od výberu vhodného vozidla až po uzavretie kúpnej zmluvy a odovzdanie kľúčov od vášho nového auta. Nemusíte sa obávať zbytočnej byrokracie – všetko vyriešime za vás.

Zvýšenie DPH o 3 % môže na prvý pohľad vyzerať ako malá zmena, no v skutočnosti sa to výrazne odrazí na konečnej cene vozidla. Pre lepšiu predstavu uvádzame príklad:

  • Ak momentálne kupujete auto za 15 000 €, pri DPH 20 % zaplatíte spolu 18 000 €. Po zvýšení DPH na 23 % však za rovnaké auto zaplatíte až 18 450 €.
  • Pre drahšie vozidlá bude rozdiel ešte výraznejší. Napríklad pri aute za 25 000 € je súčasná cena s DPH 30 000 €, ale od nového roka by sa táto cena zvýšila na 30 750 €.

Čím drahšie vozidlo, tým väčší cenový rozdiel môžete očakávať. Toto zvýšenie cien môže byť pre mnohých rozhodujúcim faktorom pri kúpe auta, preto sa oplatí konať čo najskôr.

Prečo kúpiť auto ešte tento rok?

  • Priame úspory: Ak kúpite auto ešte tento rok, zaplatíte nižšiu DPH (20 %), čo vám môže ušetriť stovky eur v závislosti od ceny auta.
  • Širší výber: Momentálne máme v AutoGigant k dispozícii široký výber kvalitných jazdených vozidiel, ktoré sú pripravené na predaj. Využite túto ponuku ešte pred zvýšením cien.
  • Jednoduchý a rýchly proces: Náš proces kúpy vozidla je rýchly a bez zbytočných komplikácií. Chceme, aby ste svoje nové auto mali doma čo najskôr, a to bez stresu.
  • Výhodné financovanie: Okrem nižšej DPH vám vieme ponúknuť aj výhodné možnosti financovania, vďaka ktorým si môžete dovoliť auto podľa svojich predstáv ešte pred koncom roka.

Čas sa kráti!

Nečakajte, kým sa DPH zvýši na 23 % a ceny vozidiel sa posunú nahor. Príďte do AutoGigant ešte dnes a vyberte si svoje nové jazdené auto za výhodnú cenu! Náš tím odborníkov je pripravený pomôcť vám s výberom a zabezpečiť, aby ste svoje auto mali doma ešte pred Novým rokom.

Ponuka vozidiel AutoGigant

Tešíme sa na vašu návštevu!