+421 903 456 321    
Ivanská cesta 1920/2
821 04 Bratislava

31.07.2024

Ako sa starať o jazdené vozidlo po kúpe: Praktické rady

Kúpa jazdeného vozidla môže byť skvelou investíciou, ktorá Vám ušetrí peniaze a na oplátku si vyžaduje starostlivosť, aby si auto zachovalo stav a hodnotu čo najdlhšie.

1. Pravidelná údržba a prehliadky

Jednou z najdôležitejších vecí, ktorú môžete pre svoje jazdené auto urobiť, je pravidelná údržba. To zahŕňa kontrolu a výmenu oleja, filtrov, brzdových doštičiek a ďalších základných komponentov. Tieto úkony by mali byť vykonávané podľa odporúčaní výrobcu alebo častejšie, ak je to potrebné, napríklad pri intenzívnom používaní vozidla.

2. Garážovanie

Ak máte možnosť, garážovanie je pre vaše vozidlo veľmi prospešné. Garážovanie chráni auto pred nepriaznivými vplyvmi počasia, ako sú extrémne teploty, dažde, sneh alebo ľad. Tým sa minimalizuje riziko korózie karosérie a poškodenia laku. Okrem toho, garážované vozidlo je menej náchylné na poškodenie od vandalov alebo krádež.

3. Výber správneho servisu

Pri údržbe a opravách vozidla nemusíte nutne navštevovať autorizovaný servis. Hoci tieto servisy majú výhodu v podobe špecializácie na konkrétne značky a modely, často sú ich služby drahšie. Pre bežné úkony, ako je výmena oleja, filtrov, alebo opravy menších mechanických závad, môžete rovnako dobre využiť služby nezávislých servisov. Dôležité je vybrať si overený a spoľahlivý servis s dobrými referenciami, kde vám poskytnú kvalitnú prácu za rozumnú cenu.

4. Starostlivosť o interiér a exteriér

Nezabúdajte ani na pravidelnú starostlivosť o interiér a exteriér vozidla. Čistota interiéru prispieva nielen k pohodliu cestovania, ale aj k dlhšej životnosti materiálov, ako sú sedadlá a palubná doska. Pravidelné umývanie a voskovanie exteriéru chráni lak pred poškodením a udržuje vozidlo v dobrej kondícii. 

5. Monitorovanie technického stavu

Dôležité je pravidelne monitorovať technický stav vozidla, vrátane kontroly tlaku v pneumatikách, funkčnosti svetiel, stieračov a brzdového systému. Taktiež by ste mali byť pozorní na akékoľvek nezvyčajné zvuky alebo správanie auta, ktoré by mohli naznačovať potrebu servisu.

6. Dokumentácia a záznamy

Udržiavajte si dôkladné záznamy o všetkých údržbách a opravách. Tieto dokumenty sú dôležité nielen pre vašu orientáciu, ale aj pre budúci predaj vozidla, keďže preukazujú, že ste sa o auto riadne starali.

Správna starostlivosť o jazdené vozidlo je kľúčom k jeho dlhej životnosti a spoľahlivosti. Pravidelná údržba, garážovanie, výber správneho servisu a dôkladná starostlivosť o interiér a exteriér vám pomôžu udržať vaše auto v čo najlepšom stave. Nezáleží na tom, či sa rozhodnete pre autorizovaný servis alebo nezávislý, dôležité je, aby bola práca vykonaná kvalitne a profesionálne. S týmito tipmi môžete svoje jazdené auto udržiavať vo vynikajúcej kondícii, čo vám prinesie roky spoľahlivej služby.

V autobazári AutoGigant nájdete vozidlá kúpené a servisované len v Slovenskej republike, po prvom majiteľovi a so 100% garanciou najazdených kilometrov. V prípade dopytu, Vám vieme poskytnúť kompletnú servisnú históriu ku každému jednému ponúkanému vozidlu. 

Ponuka vozidiel AutoGigant